La nit de la cultura de Mataró premia Verkami

La plataforma de micromecenatge pionera a l’estat Verkami ha estat premiada, amb el guardó a la innovació i l’emprenedoria, a la primera edició de la Nit de la Cultura de Mataró, convocada per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Mataró. Verkami va néixer el 2010 a la Incubadora TecnoCampus, de la iniciativa d’un pare i dos fills: Joan, Adrià i Jonàs Sala. Mitjançant aquesta plataforma, s’han finançat més de 4.000 projectes culturals.

Més informació, aquí.

Uttopy engega una campanya per ajudar nens prematurs

L’empresa Uttopy, segona classificada en els premis Reimagine Textile TecnoCampus, ha creat la col·lecció Born to be extraordinary per donar suport a la salut i la investigació mèdica en neonatologia. La col·lecció “està inspirada en l’esperit de superació de les persones que passen per aquestes situacions”, explica Inés Echevarría, fundadora d’Uttopy. L’empresa donarà a la causa un 15% de les ventes de la gamma de nens, adults i complements, i un 25% de la gamma de recent nascuts. “A través de les nostres peces de roba fem visible causes socials i impulsem l’activisme quotidià al treure-les al carrer i difondre els seus missatges. A més, estan fabricades de forma sostenible i respectuosa i donen a onegés que treballen per resoldre diferents causes, ajudant d’aquesta manera la solució d’aquestes”, explica la fundadora. “La moda es un fet molt present en les nostres vides i un referent en quant a transmetre imatge i valors”, afegeix.

Pots llegir la notícia sencera aquí

Epinium guanya el premi CREATIC 2017 a la millor Start-Up per una innovadora eina d’anàlisi de l’e-commerce

El projecte Epinium, que impulsen els emprenedors Carlos Martínez i Miquel Ferrando, és el guanyador de la dissetena edició dels  premis Creatic, que atorguen el TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró. En la categoria a la milor idea empresarial, el reconeixement se’l va endur  el projecte Thumblock, presentat per Miquel Giménez,  que unes hores abans rebia a la Universitat Pompeu Fabra el premi UPF Emprèn.

Els guanyadors del primer premi Creatic, en la modalitat idea i start-up, s’enduen 5.000 euros respectivament, a més de l’estada bonificada durant un any al parc tecnològic TecnoCampus, on s’allotgen més de 120 empreses. L’entrega dels premis es va fer ahir en la Nit de l’Emprenedoria i la Innovació, que va reunir més de 200 persones al foyer del centre de congressos del TecnoCampus, i en què l’alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, va destacar el lideratge del TecnoCampus en l’àmbit de l’emprenedoria.

Més informació aquí

Sessió de networking internacional

En el marc del programa Go Global, impulsat per la Fundació Tecnocampus, s’organitza l’International Business Network, un punt de trobada per a les empreses del territori que exporten o que tenen la voluntat per fer-ho i tenen interès en conèixer oportunitats de negoci en mercats internacionals. En aquesta trobada s’abordarà el mercat francès.

Més informació sobre el programa i inscripcions aquí.

Nit de l’emprenedoria i la innovació 23 de novembre

La Nit de l’emprenedoria i la innovació tornarà a reunir a emprenedors, start-ups i empreses del territori el proper dia 23 de novembre a TecnoCampus, amb l’objectiu de fomentar les relacions i la cooperació empresarial i reconèixer les iniciatives emprenedores, d’innovació i de responsabilitat social de les organitzacions.

Al llarg de la Nit es farà el lliurament dels premis a l’emprenedoria Creatic, que aquest 2017 arriben a la dissetena edició, i que organitzen el TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró, amb el patrocini de les empreses Sirsa i Banc de Sabadell.

Més informació i inscripcións

 

Sessió informativa: Com calcular el preu de productes i serveis 15-11-2017

Nova sessió formativa  per conèixer com s’estructura un preu de venda a través de l’impacte dels costos de fabricació o de compra, dels costos d’estructura i del marge.

Temes a tractar: Quin és el cost del producte/servei, quin és el marge del producte/servei, quin és el preu de venda del producte/servei i quin rendiment s’obtindrà.

Més informació i inscripcions.

XV conferència Internacional d’APTE

Sota el lema “Més enllà del 2020: Tecnologies disruptives“, la propera Conferència Internacional d’APTE (Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya) tindrà lloc els propers dies 22 i 23 de novembre a Donostia – Sant Sebastià. La conferència abordarà els aspectes fonamentals de les Tecnologies disruptives, els seus impactes potencials en els consumidors, treballadors i activitat econòmica per així anticipar la seva influència en els Parcs Tecnològics més enllà del 2020.

Més informació aquí

 

Dues línies de subvencions a empreses per generar més ocupació a Mataró

L’Ajuntament intenta combatre l’atur a la ciutat i la manca d’una ocupació de qualitat impulsant subvencions i altres ajuts per fomentar les contractacions.

  • Subvencions per sis mesos de contracte a jornada completa per contractar persones en atur
  •  Ajut durant els primers 2 mesos del contracte per contractar persones amb diversitat funcional

Fins el 31 de juliol de 2018 es poden sol·licitar subvencions per la contractació laboral de persones en atur, per un termini mínim de tres mesos.

Més informació aquí